پروتوکل کارسینوم کیسه صفرا
اگر با تصویربرداری یا در حین جراحی مشکوک به کارسینوم کیسه صفرا شدیم باید اقدامات زیر انجام شود :
* سونوگرافی RUQ 
* CT  /  MRI 
* CXRay
* LFT
* در صورت وجود ایکتر ERCP یا PTC یا MRCP
* در صورت غیر قابل جراحی بودن جهت تائید تشخیص باید سیتولوژی صفرا به روش ERCP و چک CA19=9  انجام شود و در صورت سیتولوژی منفی FNA با گاید سونو یا CT و در صورت منفی بودن بیوپسی با لاپاراتومی توصیه میشود.
* در هر مرحله در صورت قابل رزکسیون بودن جراحی با روش لاپاراتومی توصیه میشود.
* در مرحله T1a ( درگیری محدود به لامیناپروپریا باشد ) جراحی کله سیستکتومی ساده انجام میشود و پس از جراحی نیاز به اقدام دیگری ندارد و Observation  انجام میشود.
در مراحل T1b ( درگیری لایه موسکولاریس )  و بالاتر در صورت قابل رزکت بودن جراحی کامل شامل رزکسیون کیسه صفرا و برداشتن سگمان های 4 و 5 کبد و لنف آدنوکتومی ناحیه ای با هدف ایجاد مارژین منفی و در T4 لوبکتومی کبد انجام میشود.
پس از جراحی در صورت P.s خوب ، درمان ادجوانت با کمورادیوتراپی با 5FU انجام میشود و در صورتیکه امکانات خوب جهت RT نداشته باشیم کموتراپی به تنهایی انجام شود  سورویلانس با Imaging هر 6 ماه به مدت دو سال انجام میشود
* در صورت غیر قابل رزکت بودن ضایعه کموتراپی ، کمورادیوتراپی یا ساپورتیو care انجام میشود.
* در موارد غیر قابل رزکسیون بودن اگر با ایکتر باشد درناژ صفراوی و رادیوتراپی و سپس کمورادیوتراپی انجام میشود .
* در صورتیکه بیماری در مرحله متاستاتیک باشد و P.S  خوب باشد کموتراپی با رژیم Gemzar based  توصیه میشود.



* در صورتیکه بعد از کله سیستکتومی به علت دیگر گزارش پاتولوژی کارسینوم کیسه صفرا بود اگر درگیری T1a  باشد اقدام دیگری نیاز نیست و بیمار Observe  میشود اگر درگیری T1b   یا بالاتر یا مارژین سیستیک داکت مثبت باشد Staging و سپس جراحی کامل و ادجوانت کمورادیوتراپی دریافت میکند.
ارسال نظر
   عدد "دو" را وارد كنيد